Year: 2012
24 posts
Komut Satırının Gücü Adına!
Yapılan istatistiklere göre 2011 yılının son çeyreğinde Windows XP işletim sistemi ile Windows 7 işletim sistemi arasındaki kullanım oranları birbirine oldukça yakınken, 2012 yılının son çeyreğinde Windows 7 işletim sistemi kullanım oranının Windows XP işletim sistemi kullanım oranını ikiye katlamış olması, penetrasyon testi/sızma testi gerçekleştiren bilişim güvenliği uzmanları arasında tek…
Çabuk Tepki Vermeyin
Quick Response Code (QR Code) Türkçe meali ile Çabuk Tepki Kodu, 1994 yılında Toyota’nın iştiraki olan Japon Denso firması tarafından üretim bandında parça takibi amacıyla geliştirilmiş iki boyutlu barkod türüdür. QR Kodunun veri kapasitesi, nümerik olarak en fazla 7.089 karakter, alfanümerik olarak en fazla 4.291 karakter, ikilik sistem (8 Bit)…
Güvenlik TV
Güvenlik TV, bilişim güvenliği ve ilişkili konularda haberlerin paylaşıldığı, teknik konuların konuşulduğu, tartışıldığı, gündemle ilgili bilgi vermeyi ve sektörel gelişimi amaçlayan bir video yayınıdır. Güvenlik TV sunucularından değerli arkadaşım Sertan KOLAT’ın kariyer hayatına yurt dışında devam etmesi nedeniyle Güvenlik TV ekibine katılmış bulunmaktayım. Sertan ve Halil ÖZTÜRKCİ ile birlikte gerçekleştirmiş…
Görevimiz Geotag
GPS desteği olan son model iOS veya Android işletim sistemine sahip olan mobil cihazınız ile bir yandan tatilinizin keyfini çıkarırken diğer yandan o muhteşem kumsalın, denizin resmini çekip sosyal medya, resim paylaşım siteleri veya kendi web siteniz üzerinden takipçileriniz ile saat başı paylaşırken, evinizi soymak için sizi bu ortamlar üzerinden…
Sızma Testi Etkinliği
Bilişim güvenliğinin en önemli konularından biri sızma testleri olmaktadır. Kimi zaman bir zorunluluk kimi zaman güvenliğe olan gerçek ihtiyaç firmaları sızma testleri yapmaya zorlamaktadır. NetSec Ağ ve Bilgi Güvenliği Topluluğu düzenli olarak gerçekleştirdiği etkinliklerden 5.sini gün geçtikce önemi artan bir konu olan Sızma Testleri (pentest) ne ayırmıştır. Etkinlik sızma testleri…
RedBot Analizi
Anonymous grubu, 2010 yılından bu yana gerçekleştirmiş olduğu DDOS (dağıtık hizmet dışı bırakma saldırısı) saldırılarında açık kaynak kodlu Low Orbit Ion Cannon (LOIC) aracından ve 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda ise High Orbit Ion Cannon (HOIC) aracından faydalanmaktadır. Tek başına DOS (hizmet dışı bırakma saldırısı) saldırısı gerçekleştirebilen bu araçlar…