Eğitim Hacker’ın En İyi Dostudur :)

2011 yılından bu yana, davet edildiğim üniversitelerde öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirdiğim ve artık bir klasik haline gelmiş olan Sızma Testi Uzmanlığı / Ethical Hacker ve Kariyer başlıklı sunumumda, hem kurum adına hem de bireysel gelişim adına siber güvenlik eğitimi almanın da altını önemle çiziyor, eğitimlerin çoğunlukla pahalı olması nedeniyle işveren desteğinin de bir o kadar önemli olduğunu önemle vurguluyorum.

Eğitim konusunda arayış içinde olanlardan ise çoğu zaman “X firmasının sızma testi eğitimi, beyaz şapkalı hacker eğitimi nasıl ? Tavsiye eder misiniz ?” sorusu ile karşılaşıyor ve tamamına yakınını yanıtlarken, hangi kurumdan alınırsa alınsın, eğitmenin o alandaki tecrübelerine bakılarak o eğitimin tercih edilmesi gerektiği öğütünde bulunuyorum. Bunun sebebi ise eğer eğitmen, verdiği eğitim konusunda bilfiil çalışıyor ise size iş hayatından elde ettiği deneyim ve tecrübelerini de paylaşarak, kitaplarda kolay kolay bulamayacağınız paha biçilmez bilgileri aktarabilecektir.

Bu zamana dek yeri geldiğinde kendi imkanlarımla yeri geldiğinde sponsor firmaların desteği ile siber güvenlik meraklılarına çekiliş ile Raspberry Pi, kitap, aksesuar hediye etmiş bir güvenlik uzmanı olarak, ücretli bir siber güvenlik eğitimini bir siber güvenlik meraklısına hediye edebilmek, hayallerimden bir tanesiydi.

Hem yetkin kadrosu ile siber güvenlik alanında verdiği danışmanlıklar, hizmetler ile hem de öğrencilere, siber güvenlik meraklılarına verdiği ücretsiz eğitimler, düzenlediği siber kamplar, etkinlikler (IstSec, NetSec vs.), sponsor olduğu Pi Hediyem Var oyunları ile sosyal sorumluluk adına da her daim saygımı kazanmış olan Bilgi Güvenliği Akademisi (BGA) firması ile yine bir sosyal sorumluluk çalışması adına uzun zamandan beri yazışıyordum. Ne mutlu ki bir hediye için bütçemi fazlasıyla aşan Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi‘ni, siber güvenlik meraklısı bir kişiye hediye etme konusunda sonunda kendilerinden destek alabildim. :) (Tüm eğitmenleri birbirinden değerli olsa da, olur da eğitmen olarak Ozan UÇAR‘a denk gelirseniz eğitimde uçup kaçıp, sınırları fazlasıyla zorlayacacağınız konusunda sizi önceden uyarmış olayım. :))

Certified Ethical Hacker

4 Mayıs Perşembe günü saat 13:30’da, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenlenecek olan Istanbul Bilgi Güvenliği Konferansı’nda (IstSec) gerçekleştireceğim Tuzak Sistem ile Hacker Avı başlık sunumumun sonunda, Twitter hesabımı (@MertSARICA) takip edip, sunumuma katılma nezaketinde bulunan bir siber güvenlik meraklısına çekiliş ile Bilgi Güvenliği Akademisi‘nin 5 günlük Beyaz Şapkalı Hacker (C.E.H) Eğitimi‘ni, ücretsiz olarak hediye edeceğim.

Destekleri için Bilgi Güvenliği Akademisi‘ne teşekkür ediyor, tüm siber güvenlik meraklılarını IstSec’e ve sunumuma bekliyorum. :)

Not: Eğitim çekilişi sonuçlanmış ve Twitter hesabım üzerinden duyurulmuştur.

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
4 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

Profilime Kim Baktı?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. 23 Eylül 2020 tarihinde Twitter’da siber güvenlik ile ilgili haberlere göz gezdirirken gündem olan başlıklarda #profilimekimbaktı etiketi dikkatimi çekti. Beni oldukça şüphelendiren bu etiketin gündem olmasının arkasında yatan sebebi bulmak için bu etiketi paylaşan hesaplara göz…
Read More