İstanbul Siber Güvenlik Konferansı 2013

14 Mayıs Salı günü, İstanbul Siber Güvenlik Konferansı’nda, Saat 10:30’da, Ahmet Fethi Paşa Salon 2’de, geleneksel zararlı yazılım analizinin yanısıra ofansif anlamda komuta kontrol merkezi üzerinde yapılabilecek basit kontroller ne tür ilave bilgiler elde edilebileceğine dair Ofansif Zararlı Yazılım Analizi başlığı altında, son ayların popüler bankacılık zararlı yazılımı olan FatMal’ın örnek olarak işleneceği bir sunum gerçekleştireceğim, meraklılarına duyurulur :)

Geçtiğimiz yıllarda dünyaya damgasını vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casusluk faaliyetleri, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, siber güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur.
Siber Güvenlik Konferansı’13 bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Türkiye’de siber güvenlik ve açılımları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı, bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefleyen ve bu amaçla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek olan konferans, İstanbul Askeri Müze ve Kültür Sitesi bünyesinde bulunan Ahmet Fethi Paşa Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Siber Güvenlik Konferansı’13, bilgi güvenliği uzmanlarının, bilgisayar korsanlarının, bilgi güvenliğine meraklı olan herkesin, bilişim teknolojisi hukukçuları başta olmak üzere tüm hukukçuların, güvenlik güçlerinin ve bireylerin katılması gereken bir etkinliktir.

Siber Güvenlik Konferansı’13, Siber Güvenlik Derneği tarafından düzenlenmektedir ve 14 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Konferansa katılım ücretsiz olup kayıt yaptırılması zorunludur. Kayıt için Konferans Kayıt web sayfasının kullanılması gerekmektedir.

Konferans programına buradan ulaşabilirsiniz.

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

Profilime Kim Baktı?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. 23 Eylül 2020 tarihinde Twitter’da siber güvenlik ile ilgili haberlere göz gezdirirken gündem olan başlıklarda #profilimekimbaktı etiketi dikkatimi çekti. Beni oldukça şüphelendiren bu etiketin gündem olmasının arkasında yatan sebebi bulmak için bu etiketi paylaşan hesaplara göz…
Read More