NetSec Topluluğu İstanbul Buluşması – 30 Ocak 2011

Yoğun istek üzerine katılımcı sayısı 50’den 125’e yükseltilmiştir. Alınan son bilgiye göre başvuru için 20 kişilik yer kalmıştır, kayıt olmak için son şansınız olabilir, meraklılarının acele etmesinde fayda var.

NetSec Ağ ve Bilgi Güvenliği Topluluğu 30 Ocak 2011′de Trend Micro‘nun sponsorluğunda Plaza Hotel’de buluşuyor.

Buluşmada Online flash uygulamalarında güvenlik açıkları, sanallaştırma güvenliği, güvenlik duvarı ve içerik  filtreleme sistemlerinin zaafiyetleri ve bilgi güvenliğinin felsefesi konulu 4 farklı sunum yapılacaktır.

Buluşmanın temel amacı bilgi güvenliği sektörü çalışanlarının biraraya gelip tanışması, iş birliktelerini arttırması ve bilgi paylaşımıdır.

Etkinlik Adı NetSec Topluluğu İstanbul Buluşması
Düzenleyen NetSec Topluluğu, Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ
Sponsor Trend Micro Türkiye
Tarih/Saat 30 Ocak 2011 Saat 13:00-17:00
Yer The Plaza Hotel Istanbul Barbaros Bulvarı 165 34349 Balmumcu / Beşiktaş – Istanbul / Turkey
Kayıt Etkinliğe kayıt olmak şartıyla tüm bilgi güvenliği uzmanları, meraklıları katılabilir.
Katılımcıya Kazançları
  • Sektör içinde çalışanlar ile tanışma, güncel siber tehditler konusunda bilgi alışverişi, iş birliği ve
    network oluşturma.
Hedef Kitle
  • Bilgi güvenliği yöneticileri
  • Ağ ve güvenlik mühendisleri
  • Hosting firmaları/ISP’ler
  • Telekom firmaları
  • Kamu kurum ve kuruluşları
  • Yazılımcılar
Ücret – Kontenjan Etkinliğimi ücretsiz olup etkinlik için kontenjan sınırımız 50 kişidir. Lütfen katılım durumunuz kesinse kayıt olunuz.
Etkinlik Programı 13:00-13:30 Tanışma ve Etkinlik Açılış Konuşması 13:30-14:10 Güvenlik Duvarı ve İçerik Filtreleme Sistemlerini Atlatma Yöntemleri –Huzeyfe ÖNAL – Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ

14:10-14:30 Kahve Arası

14:30-15:00 Sanallaştırma Güvenliğinin Püf Noktaları – İbrahim ESKİOCAK – Trend Micro

15:10-15:50 Hackerların Gözünden Flash Uygulamaları- Mert SARICA- IBTech

16:00-16:30 Kahve Arası

16:30-17:00 Bilgi Güvenliğinin  Felsefi Boyutu – Aysun TUNCER -Barikat Internet Güvenliği

Etkinlik Programı Detayları:



Güvenlik Duvarı ve İçerik Filtreleme Sistemlerini Atlatma Yöntemleri: Kurumsal çalışma ortamlarında kullanıcı güvenliğini  sağlayan en önemli bileşenlerden ikisi güvenlik duvarı ve içerik filtreleme sistemleridir. Bu sunumda günümüz güvenlik duvarı ve içerik filtreleme sistemlerinin internet üzerinden rahatlıkla elde edilebilecek çeşitli tünelleme, atlatma araçları kullanılarak nasıl aşıldığı ve iç ağı tehlikeye soktuğu uygulamalı olarak aktarılacaktır.

Ayrıca son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan yeni nesil güvenlik duvarlarına yöenlik tünelleme, atlatma tekniklerive bu cihazların günümüz tehditleri karşısındaki yeteneklerine de değinilecektir.

Konuşmacı Hakkında: Huzeyfe ÖNAL
Bilgisayar mühendisliği eğitiminin ardından 2002 yılından itibaren çeşitli firmalarda  UNIX sistem yöneticisi, Ağ güvenliği yöneticisi, Bilgi güvenliği denetim uzmanı, adli bilişim analiz uzmanı  olarak  görev alan Huzeyfe ÖNAL 2008 yılından itibaren Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ bünyesinde bilgi güvenliği konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

http://www.lifeoverip.net adresinden  güvenlik konuları üzerine güncel yazılarına ulaşılabilir.


Sanallaştırma Güvenliğinin Püf Noktaları: Sunumda  son yılların en popüler konularından biri olan  sanallaştırmaya bilgi güvenliği açısından yaklaşılarak risklerin neler olduğu ve bu risklere karşı hangi yöntem ve araçlarla karşı konulabileceği aktarılacaktır.


Hackerların Gözünden Flash Uygulamaları: Bu sunumda, günümüzde hemen hemen her web sayfasında sıkça rastladığımız ve özellikle reklam, video ve oyunlarda kullanılan Flash uygulamalarına, hackerların gözünden bakarak, sıkça rastlanan hatalara, istismar ve korunma yöntemlerine kısaca değinecek ve gerçek hayatta rastlanan bir güvenlik zafiyetinin keşfinden istismarına kadar olan akışı kısaca özetleyen bir video izleyeceğiz.

Konuşmacı Hakkında: Mert SARICA

2003 yılında öğrenim gördüğü üniversitenin elektronik ders seçme sistemini hack etmesi ve üniversite yönetimi ile paylaşması üzerine etik korsan olarak iş hayatına atılmıştır. Şu anda IBTech firmasında bilişim güvenliği uzmanı olarak çalışmaktadır. Sahip olduğu sertifikalar arasında CISSP, SSCP, OSCP, OPST ve CREA sertifikaları yer almaktadır. Boş vakitlerinde etik korsanlıktan, zararlı yazılım analizine kadar bilişim güvenliğinin bir çok alanında çalışmalar yapmaktadır. Bilgi güvenliği farkındalığını arttırma adına çalışmalarına kişisel web sitesinde (http://www.mertsarica.com) yer vermektedir.


Bilgi Güvenliğinin  Felsefi Boyutu: Bilgi güvenliğinin teknik boyutları hakkında çok konuşuluyor. Hızla gelişen teknolojinin bu kadar içindeyken, ihtiyaçlarımızın temeli olan felsefi boyut çoğu zaman ihmal ediliyor. Bu sunumda bilgi güvenliğinin felsefi boyutunu incelemeyi amaçlıyoruz.

Konuşmacı Hakkında: Aysun TUNCER

1999 yılında Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2008 yılında ODTÜ Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans programını bitirmiştir. 10 yıllık bilişim sektörü tecrübesi ve CISSP, ISO-27001LA ve CEH gibi sertifikaları bulunan Tuncer, Barikat İnternet Güvenliği firması Profesyonel Hizmetler bölümünde Bilgi Güvenliği Danışmanı olarak çalışmaktadır.



İletişim için lütfen 0533 514 4650 nolu telefonu arayınız.

Ulaşım

NetSec Topluluğu Hakkında: http://blog.lifeoverip.net/netsec-listesi/

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
2 comments
  1. Mert SARICA ve Huzeyfe ÖNAL konuşucaksa bu etkinliğe mutlaka gidilmeli.Her ne kadar biz katılamasakta.Mert Bey acaba etkinliği video ile kaydettirip daha sonra burdan yayınlamanız münkün mü ?

    1. Teveccühünüz :) Ben de sizin gibi konferanslardaki ve etkinliklerdeki tüm sunumların videoya çekilmesini ve paylaşılmasını istiyorum ancak olanaklar ne yazıkki sınırlı olduğu için pek mümkün olmuyor. Etkinliğe katılamayanlar için sunumda işleyeceğim konuyu sunum sonrası yazıya dökeceğim için endişelenmenize gerek yok ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

e-Devlet Hesaplarımızı Nasıl Hackliyorlar?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç 25 Ekim 2023 günü saat 11:46’da e-Devlet uygulamasından ve e-posta adresime gelen uyarılardan e-Devlet Kapısı hesabıma üst üste birden fazla defa yanlış parola ile giriş yapılmaya çalışıldığı için hesabımın bir saatliğine geçici olarak kullanıma kapatıldığını…
Read More