Nginx DoS İstismar Kodu

7 Mayıs tarihinde Nginx’in resmi web sayfasında, Greg MacManus tarafından nginx v1.3.9 ve 1.4.0 sürümlerinde tespit edilen bellek taşması güvenlik zafiyeti (CVE-2013-2028) için bir yama yayınlandığı belirtilmişti. Can sıkıntısı nedeniyle bu zafiyet üzerinde yaptığım 1 saatlik bir araştırmada, bu zafiyeti istismar eden ve nginx web sunucusunu hizmet dışı bırakan bir istismar kodu hazırladım.

Kali ve Windows XP işletim sistemleri üzerinde denediğim ve Exploit-DB‘ye gönderdiğim istismar koduna buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Exploit-DB ve Packetstorm’a dosyaları gönderirken CVE-2013-2028 yerine CVE-2013-2070 olarak göndermişim, doğrusu CVE-2013-2028 olacaktır.
I submitted the POC code with wrong CVE (CVE-2013-2070) to Exploit-DB & PacketStorm so the correct one is CVE-2013-2028.

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
5 comments
  1. Merhaba sunucumda nginx 1.4.2 kullanıyorum DDoS saldırısından müzdarip durumdayım. DDoS korumalı sunucular çok pahalı olduğundan kendim çözüm üretmeliyim. Spoof edilmiş birçok sahte ip üzerinden SSYN syn Flood saldırısı alıyorum . Acaba nginx için bu saldırıları önlemek için bir ayar mevcut mu ? gelen saldırı 1 ip den olsa engelliycem ama birçok ipden aynı anda geliyor ve ipler değişiyor sürekli.

  2. Mert hocam selamlar,

    “dos_packet = 0xFFFFFFFFFFFFFFEC” dos_packet neden dolayı bu değere set ettin acaba? (to cause a denial of service (crash) durumunu oluşturmak için mi?)

    Teşekkür ederim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

Profilime Kim Baktı?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. 23 Eylül 2020 tarihinde Twitter’da siber güvenlik ile ilgili haberlere göz gezdirirken gündem olan başlıklarda #profilimekimbaktı etiketi dikkatimi çekti. Beni oldukça şüphelendiren bu etiketin gündem olmasının arkasında yatan sebebi bulmak için bu etiketi paylaşan hesaplara göz…
Read More