Sezar’ın Hakkı Sezar’a

Geçen hafta Twitter’da yazılan mesajlara bakarken İskenderun’da dünyaya meydan okuyan ArfTeknoloji adında bir teknoloji firması olduğunu öğrendim. Firmanın iddiasına göre Antikor adındaki ürünleri dünyada eşi benzeri olmayan bir güvenlik programıymış bu nedenle virüsler ile Antikor UGS’nin koruduğu programı bozabilene 500 TL ödül vereceklermiş. (Kurallara buradan ulaşabilirsiniz.)

Bu kadar iddialı bir açıklamanın ardında ya bir devrim ya da koca bir balon/reklam olsa gerek diye düşündüm. Bu tür iddialı açıklamaları genelde yerli firmalar ister istemez yapabiliyorlar. Geçtiğimiz yıllarda benzer bir şekilde Zemana firması, Antilogger programlarının kapatılamayacağını iddia ediyordu. Bir toplantıda kendilerine iddialarının yersiz olduğunu çünkü kapatabildiğimi belirtmiştim. Her ne kadar başta ikna etmekte güçlük çeksemde günün sonunda aldığım ekran görüntülerini ve izlediğim adımları kendileri ile paylaştığımda ikna olmuşlardı.

ArfTeknoloji firmasının iddialarının yerli mi yoksa yersiz mi olduğuna bakmaya niyet etmişken Zemana firmasının blog sayfasında Antikor programı ile korunan programa nasıl virus bulaştırılabileceğine dair teknik bir yazı okudum. ArfTeknoloji’nin dünyaya meydan okumak için biraz erken davrandıklarını anlamış olacaklarını ümit ederken tam aksine Erkan Arnaudov’un çalışmasının korunan programı tahrip etmekten öteye gitmediğini belirten bir yazı ile karşılaştım. Kimin haklı kimin haksız olduğuna karar vermek için Antikor’un son sürümü ile Erkan Arnaudov’un unpacker programını denemeye karar verdim. Ortaya çıkan sonuçta ArfTeknoloji’nin önünde kat etmesi gereken daha çok yol olduğu anlaşıldı.

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
3 comments
  1. aylardır bu programın koruduğu uygulamaya virüs yazmakla uğraşıyorum ve haklarında çıkan her yazıyı takip ediyorum. unpack etmekle virüs yazmak aynı şeymi? bütün bölüm bu uygulama üzerine çalışıyoruz ama bu kadar basit olarak konuyu ele almanız çok ilginç. bende sizin uygulamaya virüs yazdığınızı sanmıştım. açıklama için teşekkürler.

  2. “Sezar’ın Hakkı Sezar’a” !!! Zemananın yazdığı bu program virüsmü? Arf Teknolojinin şartlarını yerine getiriyormu? Şartları yerine getirilmişse bunun resmi ispatı varmı elinizde? Video da çalıştırdığınız programı virüs haline getirsenizde bizde rahat etsek Antikora virüs girdi diye. Zemana bile yazdığı kodların virüs olmadığını kabul ederken sizin bu yazınızdan bir anlam çıkaramadım. Biraz daha açarmısınız konuyu?

    1. Antikor programı ile korunan bir programın unpack edilebildiği, tahrip edilmeden program akışının değiştirilebildiği kanıtlanmış ise tartışmak anlamsız olur diye düşünüyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

Profilime Kim Baktı?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. 23 Eylül 2020 tarihinde Twitter’da siber güvenlik ile ilgili haberlere göz gezdirirken gündem olan başlıklarda #profilimekimbaktı etiketi dikkatimi çekti. Beni oldukça şüphelendiren bu etiketin gündem olmasının arkasında yatan sebebi bulmak için bu etiketi paylaşan hesaplara göz…
Read More