Zararlı Yazılım Analizi Dersi

Bildiğiniz üzere günümüzde bilginin hızlı ve kolay erişilebilir olması günlük hayatta işlerimizi kolaylaştırdığı gibi aynı şekilde art niyetli kişilerin de işlerini kolaylaştırmaktadır. Bu sayede art niyetli kişiler, sistemlere nasıl sızabileceklerini, nasıl zararlı yazılım geliştirebileceklerini kısa sürede öğrenebilmekte ve öğrendiklerini kısa bir sürede uygulamaya geçirebilmektedirler. Bu durum hem kurumlar hem de son kullanıcılar için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Özellikle son yıllarda bazı devletler tarafından, politik ve stratejik bilgileri uzun süreli izleme, manipüle ve tahrip etme adına gerçekleştirilen siber saldırılarda zararlı yazılımların kullanılması ulusal güvenlik için de bir bir tehdit oluşturmaktadır. Sonuç itibariyle günümüzde zararlı yazılım analizi hem kurumlar hem de devletler için önemli bir ihtiyaç ve gereksinim haline gelmiştir.

Siber güvenlik alanında bu ve benzeri ihtiyaçların ve gereksinimlerin karşılanabilmesi adına Bahçeşehir Üniversitesi’nde 2013 yılında Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı hayata geçirildi. Bu program ile kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanlarını yetiştirilmesi hedefleniyor.

Şubat ayı (3. dönem) itibariyle bu programda üçüncü defa, Zararlı Yazılım Analizi 101 dersi vererek katkıda bulunacağım.

Bu derste teorik bilginin yanı sıra zararlı yazılımların, sistem (davranışal) analizi, yazılım (statik ve dinamik kod analizi) analizi, bellek analizi vb. çeşitli analiz yöntemleri ile farklı platformlarda nasıl analiz edilebileceği uygulamalı olarak öğrenciler ile paylaşılacaktır.

Zararlı Yazılım Analiz 101 dersi, Çarşamba günleri saat 19:00 – 21:30 arasında, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde verilecektir.

Programa başvurmak için http://www.bahcesehir.edu.tr/fenbilimlerienstitusu/basvuru_kayit adresini ziyaret edebilir, detaylı bilgi almak için ise Yrd. Doç. Dr. Selçuk Baktır ([email protected]) ile iletişime geçebilirsiniz.

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

e-Devlet Hesaplarımızı Nasıl Hackliyorlar?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç 25 Ekim 2023 günü saat 11:46’da e-Devlet uygulamasından ve e-posta adresime gelen uyarılardan e-Devlet Kapısı hesabıma üst üste birden fazla defa yanlış parola ile giriş yapılmaya çalışıldığı için hesabımın bir saatliğine geçici olarak kullanıma kapatıldığını…
Read More